Delavnice Polne vreče zgodb na OŠ Poljčane

Delavnice Polne vreče zgodb na OŠ Poljčane

Polne vreče zgodb dobivajo podmladke pomladke!

Konec marca in v začetku aprila so naše vreče z zgodbami in zmahanimi tekstili napolnile OŠ Poljčane, kjer smo z učenci višje stopnje izvedli delavnice pisanja, pripovedovanja in “tipanja” – zgodb, seveda! Izkušnja je bila skoraj neverjetna – dvakrat po tri ure smo se družili na šoli, vztrajali v pisani likovni učilnici skoraj do noči in ustvarjali imenitne pripovedi o krilih, otroških pajacih, kocah, kolesarskih dresih in srajcah. Priprave na delavnice si lahko preberete tukaj: Literarna delavnica Polne vreče zgodb,

nastale zgodbe pa bomo skupaj z njihovimi vrečami razstavili na posebni razstavi, ki jo pripravljamo za pozno jesen. O vsem skupaj lahko preberete (in si pogledate še več fotografij) tudi na spletni strani OŠ Poljčane, kamor nas je povabil tamkajšnji nekdanji učenec, prevajalec in ustvarjalec Andrej Pleterski.

Pustite se presenetiti in očarati fotografskim utrinkom … Mi pa se še enkrat zahvaljujemo učenkam, učencem in seveda učiteljici Marini … Sprejem na šoli je bil skoraj ganljiv!

Foto v galeriji: Daniele Croci, foto zgoraj: Andrej Pleterski

No comments.

Leave a Reply