Partnerji v izobraževanju o glini

Partnerji v izobraževanju o glini

_CRO1

Januarja letos smo se v Zeleni centrali odločili, da resneje pristopimo k naši nameri o obnovi cimprane hiške na posestvu. Pobrskali smo po spletu, pobarali med znanci, se potunkali v knjige in našli tisoče možnih poti, stotine dobrih nasvetov. In ker se na nobeno pot ni fajn podati sam, smo razprli krila in začeli plesti mrežo.

Prva pot nas je vodila v Berlin, na sejem Grüne Woche (Zeleni teden), na katerem smo spoznali Andreasa Joerdensa, predsednika berlinskega društva LehmWerk (www.lehmwerk.net), društva za izobraževanje, ozaveščanje in mednarodno sodelovanje pri gradnji z glino. Začela so se dolga pomenkovanja in prisrčna srečanja, ki so kmalu prerasla v redne tedenske sestanke. Na njih smo se spoznavali, učili, odkrivali že obstoječe projekte na področju gradnje z glino v Nemčiji in Evropi ter kovali načrte, načrte, načrte za možna skupna delovanja v prihodnosti.

V zgodnji pomladi nas je Andreas Joerdens povabil na obisk na berlinsko poklicno srednjo šolo Knobelsdorff Schule (www.knobelsdorff-schule.de), na kateri zadnjih nekaj let izvajajo šolske programe, delavnice in seminarje o gradnji z glino.  Ravno v tistem tednu so bili tam na delovnem izobraževanju študenti iz Norveške, ki so prišli v Berlin, da se naučijo mojstrskih skrivnosti gline.

Kaj vse smo videli na obisku na Knobelsdorff Schule, si oglejte v galeriji!

Foto: Daniele Croci

No comments.

Leave a Reply