Zelena centrala na sejmu Grüne Woche Berlin

Zelena centrala na sejmu Grüne Woche Berlin

grune woche

21. januarja 2014 smo se predstavniki Zelene centrale udeležili strokovnega posveta Gradnja s trajnostnimi surovinami, ki se je zgodil na berlinskem sejmu Grüne Woche, največjem mednarodnem sejmu za prehrano, kmetijstvo in vrtnarstvo na svetu.

zeleni teden

Na okrogli mizi so svoje izkušnje in poglede na tematiko izmenjali Andreas Brückner iz nemške zvezne agencije FNR,  Harry Funk, koordinator oddelka berlinskega senata za izobraževanje, mladino in znanost, Hans-Georg Werner iz organizacije za tehnično izobraževanje mladine Praxis e.V., Christian Wittrock in Michael Schillhanek iz poklicne srednje šole Knobelsdorff-Schule Oberstufenzentrum Bautechnik, Stefan Grümbel iz organizacije Modul e.V.Michael Lohr in Robert Schuh iz organizacije BAUnatour, Andreas Joerdens in Rainer Schuhmann iz društva LehmWerkAndreas Wugk iz podjetja Claytec in Nataša Kramberger iz Zelene centrale.

Pogovarjali so se predvsem o novih možnostih mreženja pri izobraževanju in mladinskem delu na področju naravne gradnje, še posebej gradnje z glino.

Več o dogodku (v nemškem jeziku) tukaj.

No comments.

Leave a Reply