Naši podporniki – sponzorji

Naši podporniki – sponzorji

mladi v akciji zdPri snovanju projekta Gradimo trajnostno prihodnost smo si zadali nalogo, da med delavnicami delamo z lokalnimi materiali – zemljo, ki jo bomo sami našli, izkopali in nato uporabili -, ki jih skušamo primerjati tudi s profesionalnimi naravnimi gradbenimi materiali.

kema

Poleg gline oz. ilovice, ki smo jo našli na terenu, smo se odločili uporabiti tudi glino, ki smo jo prejeli od podjetja Kema iz Puconcev, kjer glina ostaja kot odpadni material pri izdelavi peska. S podjetjem, ki je takoj postalo podpornik našega projekta, smo se dogovorili za odvoz večje (reeees velike) količine gline, ki smo jo prejeli v dar.

saubermacher

Prevoz takšne količine bi bil nemogoč, če nam na pomoč ne bi priskočilo podjetje Saubermacher Slovenija, ki nam je priskrbelo ogromni tovornjak s šoferjem. Skupaj sta na naše posestvo v Jurovskem Dolu iz Puconcev pripeljala več kot deset ton gline! Ogroooomen kup! Ravno pravšnji za naše delavnice. Hvala!

claytec

A zares profesionalne materiale (že dokončane mešanice, omete in naravne pigmente ter barve) smo našli pri podjetju ClayTec, ki ima eno od svojih franšiz tudi v Gradcu, čisto blizu nas. Podjetje, ki z velikim navdušenjem podpira vse mladinske in izobraževalne projekte, ki spodbujajo gradnjo z naravnimi in trajnostnimi materiali, je močno podprlo tudi naš projekt – ves material smo lahko kupili po izredno znižani ceni, kar nam je omogočilo, da smo lahko nakupili več in bolje, udeležencem projekta pa omogočili, da so se lahko preizkusili tudi z delom z vrhunskimi naravnimi ometi iz gline in slame.

Vsem podpornikom: HVALA!

No comments.

Leave a Reply