JURJEVO JURJEVO JURJEVO JURJEVO JUHU!

JURJEVO JURJEVO JURJEVO JURJEVO JUHU!

V nedeljo gre zares, komaj čakamo!

Kaj je Jurjevo?

1992. leta se je pričela prireditev JURJEVO; projekt, ki ga je Marija Šauperl pričela kot učiteljica v OŠ s celoletnim raziskovalnim projektom Kulturna in naravna dediščina Jurovskega Dola. V projekt so bili kot mentorji vključeni tudi skoraj vsi učitelji – torej je šlo za timsko delo. Zaključek projekta pa je bila prireditev v kulturnem domu z naslovom Jurjevo ’92 (brez konjev).

1993. leta smo povabili k sodelovanju takratni Konjeniški klub Slovenske gorice Lenart (s pokojnim gospodom Krambergerjem na čelu) in izvedli prvi blagoslov konj na trgu pred cerkvijo. Konje je blagoslovil gospod Alojz Antolin in jih je blagoslavljal vsa leta, zato bomo letošnji blagoslov posvetili njegovemu spominu.

Letos se bodo konjeniki zbrali pri lovskem domu Jurovski Dol in bodo po drugi maši ob 11. uri v povorki prišli na mesto privezov v vasi. Tam bo po predstavitvi konj in lastnikov potekal blagoslov, ki ga bodo izvedli gospod Sebastijan Valentan v spremstvu dekana, gospoda Martina Bezgovška in gospoda Mirka Krašovca. Po vseh nagovorih in podelitvah priznanj bo zbijanje Jurjevega venca, tekmovanje za prehodni pokal Jurjevega prvaka, katerega nosilec od lanskega leta je predsednik KD Podivjani žrebci, Miro Berlič. Izzivalci mu ga bodo poskusili odvzeti. Denarne nagrade so prispevali domači podjetniki.

Za 19. Jurjevo je bilo opravljenega veliko prostovoljnega dela na samem prizorišču, ki nam ga prijazno odstopa v uporabo družina Verle, za kar gre vsem iskrena HVALA. Podrobnosti bodo objavljene v majskem biltenu Jurij ekspres.

Naš največji turistični praznik Jurovskega Dola bo uspel tudi in predvsem z vašo pomočjo – obiskom. Ne samo pri konjih; po vsem trgu in širši okolici bo vse v znamenju dogodkov in stojnic in praznovanja. Na prizorišču ob privezih bo na odru za zabavo poskrbel Ansambel Šank kvintet.

ZATO PRAZNUJMO SKUPAJ! APRILSKO VREME NAJ VAS NE PRESTRAŠI! PRIDITE!

No comments.

Leave a Reply