Mednarodni večer s kresom in prav(lj)ično menjavo

Mednarodni večer s kresom in prav(lj)ično menjavo

Mednarodni večer s kresom in prav(lj)ično menjavo

Vprašajmo se: kaj nam je dragoceno? Koliko je vredna umetnost? Koliko je vredno vse, kar imamo? Kaj smo pripravljeni podariti? Kaj dobimo v zameno? Kaj bomo prinesli, odnesli in doprinesli v skupno prihodnost? Koliko lahko damo drug drugemu brez denarja, a iz srca?

Kje? Na Zeleni centrali v Jurovskem Dolu.

Kdaj? V sredo, 22. junija, ob 19h.

Kdo? Steven J. Fowler, Kristina Posilović, Stefanie Sargagnel, Ulrich Schlotmann, Daniela Seel, Andreas Timotheou, Suvi Valli, Nataša Kramberger & CROWD.

Kaj? Avkcijsko literarno druženje s kresnim ognjem.

Kako? Tako:

Pridite na Zeleno centralo v Jurovski Dol, med oreh, cimpračo in poletni sadovnjak, in prinesite s seboj tisto, kar bi z veseljem zamenjali za dobro literaturo, kar bi, če bi vam kdo dal priložnost, za popotnico »za naš skupni jutri« vrgli v korp iz mladega šibja. Korp bo, spletli smo ga čez zimo, in prav zares bomo vanj zlagali »misli, besede in dejanja«, vsak nekaj malega, vsak tisto, kar ima in lahko da. Kdo bo dal vanj mladi krompir, kdo kozarec marmelade, kdo šopek zelišč, kdo lepo besedo (ki vedno lepo mesto najde), kdo vic v jurovskem dialektu, kdo pesem, objem, liter vina. Vse to bo potekalo ob literarnem druženju v sedmih jezikih, z avtoricami in avtorji iz Velike Britanije, Nemčije, Avstrije, Finske, Hrvaške, Cipra in Slovenije, ki se bodo ustavili v Jurovskem Dolu prek mednarodnega projekta »CROWD«. Obstaja namreč avtobus, ki pravkar potuje od Helsinkov (Finska) do Limassola (Ciper), da bi povezal ljudi dobre volje. Na ta avtobus bomo mi odnesli naš korp, da bo nadaljeval pot proti jugu, v prihodnost.

Še pred tem pa bomo ta naš korp družno potežkali in ocenili, koliko je vredna prihodnost, ki smo si jo skupaj pogrnili; koliko je vreden en poletni večer pod orehom.

Potem bomo zakurili ogenj in ostali do jutra :-).

Absolutno pridite!

CROWD. Creating other ways of dissemination @ www.zelenacentrala.eu

No comments.

Leave a Reply