TEČAJ NARAVNE GRADNJE Z ILOVICO

TEČAJ NARAVNE GRADNJE Z ILOVICO

TEČAJ NARAVNE GRADNJE Z ILOVICO

Juhu! Spet bomo gradili z zapacanimi rokami!

Kličemo vse mlade navdušene samograditelje, gladilce zemlje in pletilce slame! Pridružite se nam! No, pa tudi vsi ostali, ki vas zanimajo alternativni načini gradnje z naravnimi materiali, vsi, ki se v svojih prekarnih službah ali v prisilnih prostih dnevih brez službe pehate iz dneva v dan, vsi, ki bi svojo prihodnost radi zgradili z lastnimi rokami, pa včasih ne veste, kako: Zelena centrala je pravi kraj, še posebej pa naš novi gradbinski tečaj.

rokaerasmus plus logo

Tečaj naravne gradnje z ilovico »Gradimo prihodnost«, ki ga Društvo Zelena centrala izvaja v okviru programa Erasmus + skupaj z italijansko organizacijo Terraepaglia pod vodstvom Stelle Croci, bo potekal med 22. julijem in 1. avgustom 2017.

Intenzivni tečaj naravne gradnje z ilovico je namenjen mladim od 16. do 30. leta starosti in bo potekal celodnevno, vsak dan od 22. 7. do 1. 8. na posestvu Zelene centrale v Jurovskem Dolu ter se – ob dogovorjenih vikendih – nadaljeval v jesen in zimo.

Brezplačni tečaj za vse mlade udeležence prinaša tudi dva brezplačna topla obroka dnevno in možnost prenočišča na posestvu v Jurovskem Dolu.

tine

Udeleženci bodo v teoriji in praksi (klikni za popoln razpis) spoznali različne tehnike gradnje z ilovico, od konstrukcije do ometa, in po opravljenem tečaju dobili tudi ustrezni certifikat spretnosti in znanj. Poleg naravne gradnje se bodo seznanili tudi z osnovami socialnega podjetništva in možnostmi samozaposlitve na področju trajnostnega razvoja podeželja.

Tečaj bodo skupaj vodili slovenski in italijanski mentorji: italijanska strokovnjaka iz skupine Terraepaglia in centra Panta Rei, najpomembnejšega italijanskega izobraževalnega centra s področja trajnostnega razvoja in ekologije, Sanni Mezzasoma in Sara Lucetto, ter mentorici iz Društva Zelena centrala, mojstrica naravne gradnje, likovna pedagoginja Nika Arnuš, ter izučena gradbinka z ilovico, arhitektka Lea Korošec. Komunikacija bo potekala v angleškem jeziku, na voljo bo prevajalec v slovenski jezik.

nika in lea

Program je namenjen mladim od 16. do 30. leta starosti, mladoletne osebe morajo za udeležbo predložiti dovoljenje staršev.

Prijave v tečaj zbiramo do 18. julija na elektronski naslov novice@zelenacentrala.eu.  Dobrodošli so vsi, ne glede na izobrazbo, zanimanja in predznanje. Prijavi predložite kratek življenjepis z vsemi kontaktnimi podatki (naslov, mobilna telefonska številka, elektronski naslov) in kratko motivacijsko pismo z razlago, zakaj se želite pridružiti tečaju. Število mest je omejeno. Ob preveliki količini prijav bo o sprejetih udeležencih odločalo motivacijsko pismo.

No comments.

Leave a Reply