Pripravljalni obisk v centru Panta Rei

Pripravljalni obisk v centru Panta Rei

Pripravljalni obisk v centru Panta Rei

Tako, naš najnovjši projekt je v teku. Da bi vse teklo kar najbolj po maslu, je ekipa Društva Zelena centrala skupaj z neformalno skupino Terraepaglia iz Italije obiskala center Panta Rei, partnersko organizacijo, kjer se bo odvijal večji del praktičnih dejavnosti projekta v Italiji – od praktično-teoretične mednarodne izmenjave mladih na temo naravne gradnje z zemljo do izobraževanja o posledicah potresa v Umbriji, pomembnosti protipotresne gradnje, naravnih materialov in skupnostnega reševanja problemov.
Erasmus plus logo 1

Panta Rei je najstarejši center za učenje trajnostnega razvoja v Italiji, ki že več kot 30 let razvija tehnike naravne gradnje z zemljo in ljudi vseh starosti izobražuje o tem pomembnem vidiku vsakodnevnega življenja.

panta rei 3

Naša ekipa na pripravjlalnem obisku v Italiji ni veliko okolišila – tooooooliko vsega moramo doreči! Sestanki so se kar vrstili: sestanek o logistiki, o varnosti udeležencev, o poteku projekta v Sloveniji in Italiji, o skupnih ciljih, o vsebinskih korakih, o časovnici …

panta rei

Seveda smo si še s posebno pozornostjo ogledali prostore, v katerih bodo mladi udeleženci projekta bivali, spali, jedli, delali in se učili … Ter krepili vezi za odlično sodelovanje v prihodnje!

No comments.

Leave a Reply