Aaaaah, MLADINSKA IZMENJAVA!

Aaaaah, MLADINSKA IZMENJAVA!

Aaaaah, MLADINSKA IZMENJAVA!

Tako, pa je prišla! Prva mladinska izmenjava v okviru našega novega projekta

Erasmus plus logo 1

Kar deset dni bomo na ekološkem posestvu Zelene centrale v Jurovskem Dolu izvajali mednarodno učno dejavnost mladih do 30 let: teoretsko-praktične delavnice socialnega podjetništva, naravne gradnje z zemljo in trajnostnega razvoja podeželja za 20 udeležencev iz Slovenije in Italije na primeru celostne obnove in restavriranja nekdanjega hleva za govedo v skupnostni večnamenski prostor oz. učni center za naravno gradnjo z zemljo.

_CRO_8

Pri tem se bomo poslužili raznovrstnih metod neformalnega učenja: igranja vlog, učenja skozi igro, dialoškega raziskovanja, kolektivnega reševanja problemov, teoretskega podajanja snovi, opazovanja, učenja prek eksperimentiranja in napak,medkulturnega dialoga, aktivnosti v naravi …_CRO_125

Pridobili bomo ogromno teoretskega in praktičnega znanja o osnovnih lastnostih naravnih gradbenih materialov, podrobnejše teoretsko in praktično znanje o tehničnih lastnostih zemlje v smislu gradbenega materiala, znanje o osnovnih lastnostih naravne gradnje in različnih pristopih k naravni gradnji z glino.

Šotori stojijo, rački Gaga in Bebo sta v nizkem štartu, gasilski šotor za kosila, večerje, malice in pobege pred dežjem pa je tudi že postavljen. HVALA lokalnemu gasilskemu društvu za vso pomoč! Tri, dva, ena: GREMO!

 

 

No comments.

Leave a Reply