Naša umetnina

Naša umetnina

Naša umetnina

In kaj smo še naredili v času mednarodne mladinske izmenjave?

Erasmus plus logo 1

Rekli boste: stene, stene, stene, vsak dan znova, nič novega, nič novega. Napaka! Vsak dan: vse novo. Spoznali smo grobi in fini glineni omet. Na zmahani betonski steni … Ki je bila naenkrat kot nova!

In naučili smo se tehnike “mehkega buta” – zmesi iz slame in “glinene vode”. S to tehniko smo ustvarili imenitno notranjo izolacijo zunanje stene z okni … Naučili smo se narediti pravo mešanico slame in vode – ne premokro, ne presuho -, jo mešali, mešali, mešali, zlagali na kupe, jo pustili sušiti en dan, nato pa smo jo zatlačili v oporne predale na steni, jo pustili sušiti na zidu, sušiti, sušiti, nato pa smo odstranili oporne predale in pustili steni, da zadiha … in ozeleni.

Medtem smo na vhodni strani štale začeli obdelovati zunanjo steno iz lesa. V obstoječe deske smo izvrtali luknje in izumili novo tehniko čerpiča: obe strani lesene stene smo povezali z maso iz slame in zemlje, nato pa na te oporne strukture začeli polagati grobi omet. Poglejte to mojstrovino! Poglejte to sodelovanje zunanje in notranje strani!

Jaaa! Sanke! Našli smo stare sanke, jih obrusili in naoljili, nato pa: hop na steno! In ker to še ni bilo dovolj, smo zraven dodali tudi kolo! “SAVE THE WHEEL! SAVE THE WHEEL!” Nastala je umetnina. Naša umetnina.

_CRO_134

 

No comments.

Leave a Reply