Nova pobuda! Pridruži se projektu Lokalni (iz)viri globalnih sprememb!

Nova pobuda! Pridruži se projektu Lokalni (iz)viri globalnih sprememb!

Nova pobuda! Pridruži se projektu Lokalni (iz)viri globalnih sprememb!

Naša novi projekt bo trajal do jeseni 2020. Za začetek vabljeni na MEDNARODNO IZMENJAVO V ITALIJI! Odrinemo 16. septembra!

Si star_a med 18 in 30 let? Te zanimajo teme, kot so klimatske spremembe, boj proti globalnemu segrevanju, skrb za lokalne naravne vire, ekološko kmetijstvo, naravna gradnja, skrb za vodo? Si želiš bolje spoznati problematiko trajnostnega razvoja podeželja? Si mogoče doma z družinske kmetije ali te zanima, od kod vsak dan prihaja tvoja hrana? Pridruži se našemu novemu projektu z naslovom Lokalni (iz)viri globalnih sprememb, ki bo trajal vse do jeseni 2020!

Delali bomo vse mogoče, od fotografskega natečaja, manifesta za boj proti klimatskim spremembam v mladinskem delu, do praktičnih delavnic na kmetijah v Sloveniji in Italiji. Pridruži se lahko vsak, kadarkoli, popolnoma brezplačno. Za več informacij piši na novice@zelenacentrala.eu in odgovorili ti bomo. Lahko nas tudi pokličeš na 041997070.

OD 16. DO 23. SEPTEMBRA: MLADINSKA IZMENJAVA V ITALIJI!

V okviru projekta Lokalni (iz)viri lokalnih sprememb bomo že v prihajajočem septembru izvedli mladinsko izmenjavo v Italiji, natančneje v mestecu Marsciano blizu Perugie v Umbriji. Izmenjava je namenjena mladim od 18. do 30. leta starosti, povezala pa bo 10 mladih iz Italije in 8 mladih iz Slovenije, ki se bodo družili od 16. do 23. septembra. Vse dejavnosti, vključno s potovanji, nočitvami in prehrano, so za vse udeležence POPOLNOMA BREZPLAČNE!

Pohiti! Rok za prijavo je do 5. septembra 2019!

Kaj bomo počeli na izmenjavi?

Od 16. do 23. septembra bomo v teoriji in praksi spoznavali osnove trajnostnega ravnanja z lokalnimi naravnimi in kulturnimi viri v centralni Italiji. Poudarek bo na naravni gradnji, žitih, slami in vodi. Delali bomo z rokami. Spoznavali bomo naravno gradnjo s slamo in zemljo prek praktičnih delavnic: ja, gradili bomo in to z golimi rokami. Šli bomo do kmetov, ki se borijo proti klimatskim spremembam z uvajanjem prav posebnih vrst žit. Spoznali bomo, kako lahko uporabimo slamo, ki po teh žitih ostane na njivah. Odkrivali bomo težave, ki jih globalno segrevanje povzroča pri ravnanju z vodo. Kaj lahko naredi vsak od nas? Obstajajo načini, kako bolj skrbno, bolj učinkovito upravljati z lokalnimi viri?

Podali se bomo na ekskurzije po slikovitih hribčkih centralne Italije in spoznali posameznike, ki v neizogibnih sušnih in vročih poletjih globalnega segrevanja iščejo nove poti za preživetje. Poslušali bomo njih in drug drugega. Iskali nove poti. Nove ideje. Postali bomo: lokalni (iz)viri globalnih sprememb.

PRIDRUŽI SE! Pošlji elektronsko pismo s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom, v katerem razloži, zakaj bi se rad_a pridružil_a izmenjavi in zakaj moramo zanjo izbrati prav tebe. Ni treba dolgih spisov, le iskreno motivacijo! Pohiti! Čas za prijave je do 5. septembra!

Če imaš vprašanja, na katerega tukaj nismo napisali odgovora, pokliči na 041997070.

Do kmalu!

No comments.

Leave a Reply