MEDNARODNA IZMENJAVA V ITALIJI, Lokalni (iz)viri globalnih sprememb, 16.-23. september 2019

MEDNARODNA IZMENJAVA V ITALIJI, Lokalni (iz)viri globalnih sprememb, 16.-23. september 2019

MEDNARODNA IZMENJAVA V ITALIJI, Lokalni (iz)viri globalnih sprememb, 16.-23. september 2019

Prijave zbiramo do 5. septembra!

Pošlji prijavo na novice@zelenacentrala.eu ali pokliči na 041997070!

V okviru projekta Lokalni (iz)viri lokalnih sprememb bomo že v prihajajočem septembru izvedli mladinsko izmenjavo v Italiji, natančneje v mestecu Marsciano blizu Perugie v Umbriji. Izmenjava je namenjena mladim od 18. do 30. leta starosti, povezala pa bo 10 mladih iz Italije in 8 mladih iz Slovenije, ki se bodo družili od 16. do 23. septembra. Vse dejavnosti, vključno s potovanji, nočitvami in prehrano, so za vse udeležence POPOLNOMA BREZPLAČNE!

Pohiti! Rok za prijavo je do 5. septembra 2019!

Kaj bomo počeli na izmenjavi?

Od 16. do 23. septembra bomo v teoriji in praksi spoznavali osnove trajnostnega ravnanja z lokalnimi naravnimi in kulturnimi viri v centralni Italiji. Poudarek bo na naravni gradnji, žitih, slami in vodi. Delali bomo z rokami. Spoznavali bomo naravno gradnjo s slamo in zemljo prek praktičnih delavnic: ja, gradili bomo in to z golimi rokami. Šli bomo do kmetov, ki se borijo proti klimatskim spremembam z uvajanjem prav posebnih vrst žit. Spoznali bomo, kako lahko uporabimo slamo, ki po teh žitih ostane na njivah. Odkrivali bomo težave, ki jih globalno segrevanje povzroča pri ravnanju z vodo. Kaj lahko naredi vsak od nas? Obstajajo načini, kako bolj skrbno, bolj učinkovito upravljati z lokalnimi viri?

Podali se bomo na ekskurzije po slikovitih hribčkih centralne Italije in spoznali posameznike, ki v neizogibnih sušnih in vročih poletjih globalnega segrevanja iščejo nove poti za preživetje. Poslušali bomo njih in drug drugega. Iskali nove poti. Nove ideje. Postali bomo: lokalni (iz)viri globalnih sprememb.

PRIDRUŽI SE! Pošlji elektronsko pismo na novice@zelenacentrala.eu s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom, v katerem razloži, zakaj bi se rad_a pridružil_a izmenjavi in zakaj moramo zanjo izbrati prav tebe. Ni treba dolgih spisov, le iskreno motivacijo! Pohiti! Čas za prijave je do 5. septembra!

Če imaš vprašanja, na katere tukaj nismo napisali odgovora, pokliči na 041997070.

Do kmalu!

No comments.

Leave a Reply