Pridružite se nam v projektu Samooskrba s hrano!

Pridružite se nam v projektu Samooskrba s hrano!

V začetku januarja so Zeleno centralo v Jurovskem Dolu obiskali predstavniki programa Urbane brazde, ki je del dejavnosti Maribor – evropska prestolnica kulture 2012. V Jurovski Dol so prišli vodja Urbanih brazd dr. Marta Gregorčič, priznani ekolog Anton Komat, pravnik Matej Zonta in Tomaž Gregorc, ki so bili navdušeni nad dejavnostjo Zelene centrale. Ponudili so sodelovanje v programu Evropska prestolnica kulture glede samooskrbe s hrano.

Skupaj bomo vzpostavili sistem, po katerem bodo mariborski vrtci, šole, bolnišnice in drugi javni zavodi, pa tudi posamezniki, odkupovali sadje in zelenjavo direktno od naših kmetov po dostojni ceni. S tem bodo kmeti dobili pošteno plačilo za svoje delo, meščani pa zdravo in domačo hrano. Vse pravne prijave in registracije bosta  za kmete (brezplačno!) opravili pisarna Urbane brazde in Zelena centrala, s tem se vam ne bo treba ukvarjati.

Vsi, ki želite sodelovati pri programu, se oglasite pri naši sodelavki Suzani Črnčec (tel. 040517281). Vabljeni tudi vsi, ki sami ne morete več delati na zemlji, pa imate doma stare sadovnjake s sadjem, ki bi ga želeli prodati (če bi ga nekdo drug obral), oziroma zemljo, ki bi jo bili pripravljeni dati v najem za obdelavo. Tudi če imate samo 20 kilogramov jabolk, ki nepobrana ležijo pod drevesi – pokličite!

No comments.

Leave a Reply