Ptičice, rožice, drevesa: biotska bogastva na spletu!

Ptičice, rožice, drevesa: biotska bogastva na spletu!

Mnogo, uf, mnooogo dni in noči pri Zeleni centrali namenimo biotski raznovrstnosti in skrbi za našo predrago naravno dediščino. V lanskem letu smo uspešno izvedli večmesečne delavnice Zeleni Jurij, s katerimi smo skušali popisati vse rastlinice (in posledično tudi živalice), ki rastejo na območju Jurovskega Dola.

Delavnice so vodila zagnana dekleta, študentki krajinske arhitekture Anja Logar in Kaja Pistor, študentki likovne pedagogike Nika Arnuš in Maša Kraner, študentka biologije Katja Logar, naša lokalna zeliščarka Jožica Hladin ter številni, številni prostovoljci. V več mesecih (od maja do decembra) nam je uspelo k sodelovanju pritegniti številne otroke, mlade in tudi starejše domačine, s čimer se je razvila sijajna medgeneracijska “izmenjava znanj in veščin”. “Ta mladi” so imeli knjige in splet, “ta stari” pa izkušnje.

V letošnjem letu bomo skušali naš seznam izpopolniti in ga tako ali drugače “institucionalizirati”, k sodelovanju bomo – kot vedno – povabili tudi vas. Spremljajte našo spletno informacijsko tablo, da boste na tekočem!

Do nadaljnjega pa vam ponujamo v branje in premislek tale sijajni spletni projekt: http://www.projectnoah.org/. Gre za portal za odkrivanje, zapisovanje in izmenjavo znanj o biotski raznolikosti sveta. Poglejte si, odlične iztočnice ponuja!

Vsi tisti, ki pa imate že izdelane projekte in dejavnosti v zvezi z biotsko raznovrstnostjo, pa si boste najbrž z zanimanje prebrali razpis za money money v te namene: http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus2011/components/index.htm.

Zvončki in trobentice, mačice, vijolice, tu tu tu, turu tutu, speeeet pomlad je tu.

A še ni? 😉

No comments.

Leave a Reply